Малко въображение за балкона


Често балконските градини се нуждаят от повече въображение при оформянето на външния вид, за да се получи същият ефект, който притежават градините, разполагащи с голямо пространство. Но ако спазвате някои основни правила, ще се справите прекрасно със създаването на градина на фона на градския пейзаж.

Не забравяйте, че в малкото пространство на балконската градина всичко се забелязва и нещо непривлекателно, което не е на мястото си, може да развали визуалния ефект.

В малкото пространство на балкона не е подходящо да отглеждате много или твърде различни растения, защото градината ви ще изглежда разхвърляна и претрупана.

Направете си скица на балкона и вижте как е най-добре да разположите растенията в това ограничено пространство и какви цветя са най-подходящи за постигането на желания ефект. Експериментирайте с различни дизайни преди да се заемете с осъществяването на идеите си.

След като изберете окончателното разположение на растенията, проучете по-внимателно различните видове - кога цъфтят, нуждаят ли се от опори, резитби или по-специални грижи. Направете си списък с комбинацията от растения, които желаете да отглеждате в малката градина и които най-добре се вписват във вашия стил на живот.

Подгответе балкона, преди да се заемете с растенията, с които ще оформите градината. Можете да боядисате стените на терасата в светъл цвят - така ще "отворите" ограниченото пространство.

Огледалото може да сътвори чудеса в малките пространства, създавайки илюзия за повече простор и отразявайки светлина в сенчестите кътчета на терасата. Използвайте огледала, които са устойчиви на влага.

Комбинирайте смело цветята.
Добавено на: 2010-08-30
Разглеждания 3959
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design