NIVEA Volume Sensation: Q&A
Работата на учените от NIVEA дава нова перспектива на косата - двоен обем. Химикът Д-р Свен Фей започва кариерата си в отдела за разработване на продукти в Байерсдорф и през 2003 става ръководител на този отдел в Байерсдорф Северна Америка, със седалище в Кънектикът. Днес той е ръководител на отдела за разработване на нови продукти за грижа за косата от NIVEA.
Фармацевтката Сепидех Жабери започва кариерата си като научен консултант в отдела за медицински продукти. След работата си в отдела за разработване на декоративна козметика, от 2007 г. ръководител на отдела за разработване на нови продукти за стилизиране на косата от NIVEA.
Д-р Франк Шванке ръководи от две години екипите на Hair Сare & Styling на д-р Свен Фей и Сепидех Жабери.

От какво зависи обемът на косата?
Д-р Франк Шванке: Една от най-важните причини за липса на обем е диаметърът на косъма – коса с диаметър по-малък от 60 микрометра се дефинира като тънка коса, която естествено има по-малко обем. Друга причина може да бъде самата структура на косъма – къдравата коса има повече обем от правата. Освен това твърдостта на косъма, а именно – способността му да стои стабилно над скалпа, също има ефект върху обема.

Наистина ли са ни нужни 6 продукта, за да постигнем необходимия обем?
Сепидех Жабери: Шампоанът и балсам-мусът Volume Sensation съдържат стилизиращи полимери, също както стилизиращите продукти от серията. Те поддържат косата още с измиването и са идеална база за видимо увеличаване на обема. Тези продукти се допълват идеално от  стилизиращите продукти на серията Volume Sensation. Преди изсушаване на косата стилизиращия балсам за повдигане на корените Root Lifter се нанася директно в корените, за да създаде обем още от основата. В зависимост от типа коса и личните предпочитания, стилизиращата пяна или спрея за експресно стилизиране Express Styler могат да се използват за създаване на обем по дължината на косата. Спреят за експресно стилизиране Express Styler е перфектен за случаите когато нямате време, тъй като изсъхва бързо и ускорява сушенето със сешоар. Лакът за коса Volume Sensation придава блясък и фиксира обема.

За всякакъв тип коса ли са подходящи продуктите за обем?
Сепидех Жабери: Да. Те увеличават обема на всеки тип коса, без значение дали тя е тънка, нормална или увредена. В същото време не утежняват косата, а напротив – правят я мека при докосване.

Кои съставки придават на косата повече обем?
Д-р Свен Фей: Основните съставки, отговорни за обемния ефект, са полимерите от системата Style Infusion. Тези полимери обгръщат и удебеляват косъма като първа стъпка. По време на изсушаването със сешоар те създават повдигащ ефект в косата и обемът се увеличава.

Може ли системата Style infusion да навреди на косата?
Д-р Свен Фей: Не, в никакъв случай! Няма нужда да се безпокоите, тъй като системата Style Infusion не е базирана на химически, а на физически ефект. Всички съставки на продуктите Volume Sensation са внимателно подбрани и съвместимостта им е отлична.

Дали тези формули се грижат добре за косата?
Д-р Свен Фей: Новите продукти Volume Sensation дават на косата необходимата грижа, без да я утежняват. Това се дължи на специалната комбинация от съставки за грижа и стилизиране. За коса, която се нуждае от допълнителни грижи, е идеален балсам-мусът Volume Sensation.

Защо Express Styler има толкова бърз ефект?
Сепидех Жабери: Има три причини: 1. Благодарение на новата помпа, нанасянето му става много бързо. 2. Тъй като съдържа летливи съставки, продуктът се изпарява бързо и така времето за съхнене намалява. 3. Благодарение на фините капчици, продуктът се  разпределя равномерно върху косата, което от своя страна и помага да изсъхне по-бързо.

Как може лак за коса да увеличи обема?
Сепидех Жабери: Лакът Volume Sensation може да се използва като всеки друг лак за коса, за финално стилизиране. Но има и още един начин да се използва - изсушете косата си, след това наведете глава надолу и впръскайте от продукта в косата. По този начин ще напръскате лак между космите и неговата формула ще изгради въздушни възглавнички между тях за максимален обем.

Как така продуктите постигат двоен обем, а косата остава естествена на допир?
Д-р Свен Фей: Формулите, съставени от естествени масла и омекотяващи активни съставки, запазват косата мека и гладка. За да постигнем този ефект при стилизиращите продукти, ние открихме правилния баланс между грижа и стилизиране на косата. Новите гъвкави полимери предотвратяват втвърдяването при фиксация.
Добавено на: 2010-08-30
Разглеждания 2303
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design