2010: Година на металния тигър
Встъпихме в новата китайска година, която обаче не съвпада точно с датата 31.01.2010. Годината на металния тигър започва на 14 февруари 2010 г. и завършва на 2 февруари 2011 г. Тигърът е третият знак от китайския зодиак и показва смелостта. Китайците са се възхищавали на куража и бойните умения на тигъра и смятат, че той държи далеч от всяка къща трите основни опасности: огън, крадци и лоши духове.


Смята се, че родените в година на тигъра носят много от характеристиките на самото животно. Те са умни, способни, грациозни, бързи и когато набележат някаква цел са склонни да я преследват дълго време, докато получат това, което са искали. Тигрите обичат вниманието и властта. Те са много любвеобилни и могат да мъркат, като котенца, но също така неочаквано сменят настроенията си. В любовта и другите дейности често можете да усетите, че те изпитват завист - като цяло те смятат, че най-доброто се полага на тях и са склони да си го поискат. За тигрите е важно да живеят динамично и често попадат в объркани ситуации. Толерантността не е от техните силни черти по-скоро са егоистични и се съобразяват предимно със своите желания.


Тигрите обичат да усещат властта и могат да бъдат много желани пазители на социалния ред. Те са готови да се изпарят срещу всяка власт и да бъдат много разпалени. Около тях витае харизмата на това, че сами влагат много сърце във всяко тяхно начинание. Може първо да се забелязва тяхното тщеславие, но всъщност, освен него, отвътре, те са много благородни и са готови да споделят каквото имат с тези, които се нуждаят.


Тигрите са родени лидери и осъществяването на лидерска позиция за тях е от основно значение. Понякога това може да се превърне и в основната им жизнена цел. Обикновено или често обичат да работят сами и да посрещат сами предизвикателствата, към които са насочени. Тигрите учат бързо и за тях не е проблем да сменят работните си места, особено когато те вече не представляват изпитание и предсизивкателство за тях. В работата и в личния си живот те са обикновено общитеслни и открити. Но не трябва да се забравя, че както всяка котка - била тя и голяма - са подозрителни и винаги имат втори план.


Тигрите обичат екзотичните неща и е много вероятно през тази година, всички да започнат да усещат влечение към тях. Годината на тигъра ще ви накара да харчите много пари, но да не се страхувате, че после трудно ще ги набавите. Много хора ще са склонни да поемат емоционални и рискове свързани с работата, защото една от характеристиките на тази година е смелостта. Истината е, че годината на тигъра е много подходяща, за да се изразят всякакви амбиции и те да станат реални.


Тигрите обичат бижутата и лукса и тази година няма да прави изключение от правилото, защото модните тенденции дори притеснени от кризата ще изявят бляскавото по подиумите. Това, което също може да се усети е доминирането на власт - учители, родители и партньори. Ще бъде предизвикателство да се справите с властимащите, защото те ще оказват по-силен контрол. Желанието на всеки да бъде водещ ще се засили тази година.


Подходящи цветове са: оранжево, жълто, златно, кафяво, зелено и металите. Тигърът обича нетрадиционността и блясъка, и за да го “привикате” на своя страна изберете нещо по-екзотично и блестящо. Украшенията са задължителни и е добре да бъдат с камъни, като рубин, брилянт (или естествено циркони оцветени в тези цветове) и тигрово око. Тъй като годината на тигъра е на металния тигър, всички украшения, които са метални ще бъдат подходящи. Най-подходящо е среброто, защото носи метален отблясък и е в унисон с 2010 година.
Добавено на: 2010-08-30
Разглеждания 3725
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design