Упражнения, които действат като масаж
Болки във врата, кръста, гърба... Малко са тези от нас, които не са усещали подобна неочаквана и много неприятна рязка болка. Точно поради тази причина са разработени и шест прости упражнения, с помощта, на които може да се направи ... масаж! Всичко, което е необходимо за кратката ежедневна тренировка е топка за тенис.

Упражнение 1
Легнете на пода, поставете под долната част на гърба тенис топката. Сгънете краката в колената, а ръцете трябва да са опънати отстрани на тялото. Бавно горната част на тялото, като се подпирате на сгънатите при лактите ръце. След това, повдигнете ниско над пода бедрата и хълбоците (както е показано на снимката. Останете в това положение, приплъзнете топката по гърба не по-малко от две минути.


Упражнение 2
Седнете в края на стола, като държите гърба изправен. Вземете тенис топката с дясната ръка.
Завъртете главата надясно, после леко притиснете топката с лявата част на шията, където обичайно се появява болка и останете така докато не почувствате леко напрежение (както е показано на снимката). След това бавно започнете да завъртате главата си наляво. Върнете се в начална позиция. Отново поставете топката на лявата страна на шията. Отново бавно завъртете глава. Правете упражненията в продължение на две минути, след това сменете ръцете и страната на врата.


Упражнение  3
Изправете се до стола, като се придържате за облегалката му с дясната ръка, за да може да пазите равновесие. Лявата ръка дръжте на бедрото. Сложете топката под дясното стъпало. Започнете да я търкаляте по цялата дължина на стъпалото – напред-назад и наляво-надясно (както е показано на снимката). Не правете резки движения, а първо отпуснете стъпалото, след което може да започнете да движите топката по-бързо. Правете упражнението в продължение на две минути, после сменете крака. Повторете го 10 пъти.Упражнение 4
За да не се търкаля топката из цялото помещение или да ви бяга, докато изпълнявате това упражнение, я увийте в кърпичка или чорап. Застанете на колене. Поставете топката под ръката (в мястото между лакътя и китката). Дланта трябва да е обърната нагоре (както е показано на снимката). А сега  започнете да търкаляте топката от китката към лакътя и обратно – в продължение на две минути. След това отпуснете китката и повторете упражнението. Сменете ръцете.


Упражнение 5
Застанете на дясната си страна. Сгънете крака.  Горната част на тялото трябва да се опира на сгънатата в лакътя дясна ръка. Поставете топката под дясното бедро, след това внимателно променяйте положението на левия крак: сгъвайте коляното, и го изпъвайте напред. Лявата ръка преместете пред себе си – така, както е показано на фотографията. Бавно започнете да търкаляте под себе си топката – от бедрото към коляното и обратно. Повторете упражнението в продължение на две минути, после се обърнете на другата страна и започнете всичко отначало.


Упражнение 6
Изправете се до стената, като придържате топката с гръб, разположете я така, че да се намира между лопатките, на нивото на закопчаването на сутиена. Отдалечете краката от стената на разстояние около 40 см. Сгънете коленете, все едно се готвите да седнете, след това едновременно вдигнете ръце и започнете да движите топката,  като опъвате крака (както е показано на фотографията). Повторете упражнението – отпуснете ръце и бавно приклекнете, като не забравяте да държите топката към стената. След това се  изправете нагоре. Направете упражнението 15 пъти.


Козметиката.com
Добавено на: 2010-09-01
Разглеждания 4209
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design