Top Igri Org | qkifilmi.com | onlain-filmi.com | onlaynfilmi.com | sdiva.net | chessko.net | seeadd.net
 
 
Дишане и релаксация


Живеем живот, изпълнен със стресови ситуации, но това не означава, че трябва да се предаваме и да позволим на стреса да ни победи. Можем да направим нещо и то е да използваме дишането, за да се отпуснем и релаксираме съзнанието и тялото си. Йога ни помага да си спомним за онова естествено състояние, към което се стремят умът и тялото ни: релаксацията.

Дълбокото дишане е едновременно успокояващо и зареждащо с енергия. Енергията, която ще почуствате след няколко минути внимателно дишане, не е нервна или подобна на хиперактивност. Тя е спокойна и балансирана енергия, от която всички имаме нужда. Бавното, балансирано и спокойно дишане изпраща послание към нервната ни система: Бъдете спокойни.

Цели книги са посветени на дишането в йога. Предлагаме ви 5-минутна почивка за дишане. Прочетете инструкциите няколко пъти преди да започнете.

1. Седнете с изправен гръб. Ако седите на стол не се облягайте на него. Стъпалата са плътно на пода, коленете точно над центъра на стъпалата. Използвайте книга или нещо подходящо за подложка, ако не стигате спокойно пода. Ръцете са върху бедрата.

2. Затворете внимателно очи и ги оставете да си почиват зад затворените клепачи.

3. Мислете за гръдния си кош, отпред, отзад и отстрани на тялото ви. Дробовете ви се намират вътре.

4. Почуствайте как дробовете ви се пълнят, а гръдният ви кош се отваря и повдига. Почуствайте как дробовете ви се изпразват и гръдният ви кош се прибира и слиза надолу. Не насилвайте дъха си. Дишайте дълбоко, бавно и внимателно.

5. Първите няколко пъти го правете по 2-3 минути, постепенно стигнете до 10 минути. Правете го поне веднъж дневно. Когато усетите колко прекрасно се чувствате след това, ще искате да го правите по-често.

Точно както една стресова ситуация  ви води към следващото предизвикателство, така няколко минути релаксация дневно ще ви помогнат да се справите с ежедневието с лекота.
Добавено на: 2010-08-29
Разглеждания 1777
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design