Да намалим апетита
Как да намалите апетита си, за да постигнете желаното тегло и да изпълните поставената си диета без проблеми? Да, труден въпрос.
При всяко хранително ограничение ви се яде все повече и повече и не виждате как да устоите на апетита си. За да улесните себе си просто вижте по долу как диетолозите са стигнали до извода какво ограничава апетита и следвайте техните съвети:

Яжте спокойно
Не се хранете пред телевизора или на крак. Не бързайте, сдъвкайте всяка хапка много внимателно и бавно. Наслаждавайте се на храната.
Така чувството ви за ситост ще е много по – дълго във времето и ще улесните храносмилателната си система. И още по важно апетитът ще е туширан.

Внимавайте с кафето
Учени са доказали, че консумацията на кафе е правопропорционална на апетита. Повече кафе = по – голям апетит.
Едно до две кафета в деня е напълно достатъчно и то без захар, а ако не можете сложете му малко мед.

Вода преди хранене
По една чаша вода преди ядене е идеално средство за ограничаване на количеството храна и изграждане на чувството за ситост. Ако имате сок от грейпфрут или натурален доматен сок е още по добре, те още по хубаво и качествено засищат апетита.

Ябълки, ябълки и пак ябълки
Ябълките съдържат пектин, който помага при отслабването, а техните семена съдържат значително количество йод, който освен всичките му останали положителни качества за щитовидната жлеза е и много полезен за намаляването на апетита.

Яжте често и по малко
Така ускорявате метаболизма си да гори калории и се чувствате винаги сити.
Храненето по пет пъти на ден в малки количества е много по полезно отколкото три пъти, казват специалистите.

Закусвайте задължително
Най – важната храна за деня е закуската. Тя дава енергия на организма за целия ден. Ако не сте по закусването – насилете се. По – добре се откажете от вечерята, а не от закуската и ще видите как ще започнете да закусвате редовно.

Зелен чай при диета
Неслучайно той присъства у всяка диета. Зеления чай пречиства организма и изгаря калории. А редовното му консумиране намалява апетита. С две думи – идеален при диети.
Добавено на: 2010-09-26
Разглеждания 3950
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design