Грижи за проблемна кожа

Очите са огледалото на душата, а лицето - паспорта на човека. Ако е възможно да скриеш емоциите по някакъв начин, то въздействието от някои неща, като една безсънна нощ или тютюнопушене е практически невъзможно да се скрият. А какво да кажем за последствията от постоянно недохранване, стрес и др. Нашият живот се отразява на лицето. Нежната гладка кожа придава на жената неотразим чар, но за съжаление някои жени имат проблемна кожа. Признаците на проблемната кожа са неприятна лъскавина, пъпки, черни точки и разширени пори.

Вижте основните причини за проблемна кожа:
- Неправилна грижа за кожата;
- Нарушения в храносмилателната система;
- Наличие на паразити в организма;
- Злоупотреба с алкохол;
- Злоупотреба с лекарства;
- Нарушения на съня;
- Пушене;
- Неблагоприятното въздействие на околната среда;
- Наследствена предразположеност.


Проблемната кожа изисква по-специални грижи. Те ще предотвратят възникването на нови възпаления, ще съкратят срока на лечение и ще намалят необходимостта от козметични процедури.

Главното от което се нуждае проблемната кожа е ежедневна грижа и цялостно отстраняване на замърсителите. За да измиете кожния секрет не е необходимо да използвате топла вода. Напротив топлата вода стимулира производството на мазнини и разширяване на порите. Най-добре за измиване на лицето да се използва вода със стайна температура. За предпочитане е водата да бъде минерална. Тя повишава тонуса на кожата и подобрява кръвообръщението. Мастните киселини, съдържащи се в сапуните понякога допринасят за кожни възпаления, към които е склонна мазната кожа. Поради тази причина измиването със сапун е забранено. Вместо него използвайте специална почистваща пяна или гел. Подсушавайте кожата си внимателно с мека кърпа и в никакъв случай не търкайте.

При проблемна кожа е забранено използването на козметични продукти, които съдържат алкохол, тъй като спирта допринася за по-интензивно производство на себум в организма. Използвайте козметични продукти, които са специално предназначена за проблемна кожа. Такива продукти обикновено съдържат различни растителни масла, както и някои витамини. Изберете серия от средства, които комплексно решават проблемите на мазната кожа. Имайте предвид, че използването на специално подбрана серия от средства е много по-ефективно отколкото използването на продукти от различни козметични линии.

Не злоупотребявайте с пилинга. Твърде честото му използване може да влоши състоянието на кожата и дори да доведе до развитието на мазна себорея.

Декоративната ви козметика също трябва да бъде подходяща за проблемна кожа. Желателно е тя да съдържа специални противовъзпалителни и подсушаващи компоненти. При избора на цветова гама отдайте предпочитание на сдържаните отенъци. Яркия грим може да подчертае недостатъците на кожата. Поставете акцент върху очите или устните. Желателно е да изберете червило в топъл нюанс, лилавите нюанси ще направят кожните дефектите по-видими. Вместо компактна пудра използвайте пудра на прах. Тя е по-подходяща за проблемна кожа. Купете си специален зелен молив, който е предназначен за прикриване на възпаленията.

След всяка употреба измивайте старателно гъбите и четките за грим с мек шампоан или бебешки сапун, тъй като те са идеална почва за развитие на бактерии. Сменяйте редовно кърпата за лице и калъвката на възглавницата си. Стремете се да не пипате лицето си с ръце през деня.

Забравете за солариума и защитавайте кожата си от прекомерно излагане на слънце. Мнението, че слънцето лекува акнето е мит, а не реалност. Загара само маскира дефектите. Стремежа към бързо придобиване на тен често води до неприятни последици. Някои продукти, които се използват за лечение на акне повишават чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи.

Полагането на правилни грижи за кожата е половината от победата над пъпките и черните точки. Лечението на проблемната кожа трябва да бъде комплексно. Освен полагането на специални грижи вие ще трябва да инвестирате пари в козметични процедури, както и да преосмислите вашият хранителен рацион.
Добавено на: 2010-10-04
Разглеждания 3589
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design