Желираните бонбони са полезни за децата


Основните потребители на сладките изкушения са хлапетата. Но точно за тях повечето сладки неща са не само вредни, но и опасни. Затова много родители не дават на децата си да помиришат сладко.

Това обаче не е правилно, твърдят британски диетолози. Според тях хлапетата имат нужда от много енергия, затова им е необходимо сладкото. Важното е да се намери десерт, който да е полезен.

Желираните бонбони не само че не са вредни, а са и полезни. Затова родителите, които купуват на малчуганите си желирани мечета и динозаври, вършат едно наистина добро дело.

Хем децата се радват на шарените бонбонки, хем не си нанасят вреда на организма. Те са безопасни, тъй като се правят с помощта на захарен сироп, пектин и желатин. А желатинът, който се получава от съединителната тъкан на животните, е полезен за мускулите, косата и кожата.

Пектинът, който се прави от хранителните влакна на плодовете, е полезен, защото изчиства тялото от шлаки и токсини, пречиства стомаха и пречи на натрупването на холестерол.

Той е много полезен за сърцето. Такива бонбони могат да се дават на децата, когато станат на две годинки. Шоколадът, според диетолозите, добре влияе върху децата, които са в ученическа възраст.

Той съдържа антиоксиданти, които положително влияят върху имунната система и обмяната на веществата, предотвратяват развитието на сърдечно-съдови заболявания и инфекции.

Диетолозите препоръчват да се дава шоколад на деца след боледуване, преди изпити и за общо укрепване на имунитета. Но не трябва да се забравя, че какаото в шоколада може да предизвика алергия.

Затова тъмният шоколад е противопоказан за малки деца. За тях е подходящ млечният или най-добре – белият, който не съдържа какао. Тъмният шоколад е подходящ за деца от пет години нагоре.

Карамелените бонбони, които са любими на много деца, могат да им донесат само проблеми със зъбите. Когато обаче сте на детско парти и всички ядат карамелени бонбони, ще трябва да разрешите и на вашето, за да не се чувства изолирано.

Не превръщайте бонбоните в забранен плод, защото детето ви ще използва всеки момент, в който не го наблюдавате, за да се натъпче тайно.

Научете детето да яде сладко след като се нахрани, тъй като веществата от основното ястие, супата и салатата защитават зъбния емайл от млечната киселина, която се намира в бонбоните.
Добавено на: 2010-10-07
Разглеждания 4822
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design