Съвети: за да върнеш теглото си след бременност


Първата крачка вече е направена – ти се интересуваш от това как да свалиш килограмите. Ето няколко съвета, които ще ти помогнат да започнеш пътешествието си.

Постави си цели
Редовното правене на упражнения е първата цел. Кажи си, че следващите шест седмици се упражняваш по 10 минути всеки ден.

Води си дневник на упражненията
Записвай си какво си правила и как те е накарало да се чувстваш. Промените – физически и психически само ще те подтикват да продължаваш.

Сложи си го в календара на часовника
Мисли за упражненията като за среща с телесното ти аз, което много те обича. И това е точно така. Давай си време да правиш това, което заслужаваш.

Прави това, което те кара да се чувстваш добре
Ако обичаш да плуваш и мразиш да тичаш – ами плувай само. Прави каквото обичаш, не се тревожи по въпрода кое изгаря повече калории. Важното е да се движиш с удоволствие.

Прецени кое работи по-добре за теб
В група или сама се чувсваш по-добре? Много жени знаят за себе си, че ако се разхождат с някой друг се чувстват по-добре, докато има и мами, които знаят, че в компанията на бебето и айпода правят обиколки, на които би завидял и пътешественик във времето.

Пробвай различни неща
Едно и също упражнение непрекъснато не е добре нито за ума, нито за тялото ти. Ако не ти се ходи, опитай йога или пък гледай някой от нашите видеоуроци – пробвай различни неща, за да намериш себе си. Ако нещо не се получава обмисли идеята да си плащаш на някое от големите момчета във фитнеса да ти ти направи програма и да следи как я изпълняваш.

Не се отпускай
Ако на третия ден не направиш пак упражнение, вероятно ще спре. Колкото повече отлагаш, толкова по-трудно ще ти е да продължиш.

Награждавай се
Свалила си килограм – отиди на маникюр, вместо да си купуваш пастичка. Или си направи класически масаж, дори да е само на гърба. Или си купи сама цветя. Не е незаконно или ненормално. Просто си достави удоволствие – ти си победителка!
Добавено на: 2010-10-24
Разглеждания 3902
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design