Да празнуваме Нова Година у дома

Много хора смятат, че Нова Година е семеен празник.
Ако и вие сте на това мнение, възползвайте се от нашите “сценарии” за посрещане на празника в домашна обстановка.

Двама или романтика и уют

Този вариант е подходящ за младоженците, които все още не са успели да се насладят на общуването си един с друг или за тези семейни двойки, които работят напрегнато и нямат време да бъдат насаме.

В този случай вие трябва да украсите коледната елха и цялата къща с лампички, свещи, гирлянди и всевъзможни други мили украшения. Това ще ви помогне да създадете необходимата атмосфера за празника.

Следващата ви задача е да приготвите няколко вкусни ястия. Когато сте само двама и това не е толкова трудна задача.

Третото нещо, което трябва да обмислите, е “културната” програма. Разбира се, можете да разчитате на телевизията, но най-добре е да се запасите с новогодишни филми. Например:
- Miracle on 34th Street: Във филма се разказва за малко момиче, което среща истинския Дядо Коледа, в когото отдавна е престанала да вярва.
- The Sound of Music: Без този музикален филм англичаните не могат да си представят Коледа!
- A Christmas Story: Една весела комедия, истинска класика в жанра.

При избора си на филми, можете да се вслушате в съвета на холивудските звезди. Лайза Минели предлага на всички да гледат нейния любим филм Meet Me in St. Louis. Този трогателен мюзикъл няма да остави никого равнодушен. Джим Кери обожава How the Grinch Stole Christmas!, който показва как Коледата може да пробуди у хората както най-добрите, така и най-лошите им качества. А Упи Голдбърг обича A Christmas Carol и заявява че това е най-добрият филм за Коледа в историята на цялата кинематография.

Семеен празник или да поиграем.

Това е подходящ избор за хората с малки деца. В този случай основната задача на домакините е да направят така, че и децата, и възрастните да прекарат добре празника. За тази цел, след обилната вечеря, може да се играят различни игри.

Например:
- Всеки от присъстващите записва на отделен лист заглавията на 10 книги, филми, песни и т.н. Листчетата се събират и поставят в шапка. Всеки изтегля по едно. Неговата задача е да покаже на присъстващите написаното без думи – само с жестове и мимика. Този, който познае, изтегля следващото листче. Играта се усложнява, когато се постави лимит от време. Накрая се преброяват отгатнатите заглавия и победителят получава награда.

- Всеки един от членовете на семейството написва 10 имена на знаменитости, които са добре известни на всички. Листчетата отново се поставят в шапка и по ред всеки си изтегля по едно. Задачата е да се даде кратко описание на човека без да се дават точни имена, инициали, конкретни дати или географски названия. За една минута трябва да се направи качествено описания на човека. Награда получава този, който е отгатнал най-много имена.

-“Котаракът на съседа”. В тази игра могат да участват и децата, и възрастните. Целта е да се описва котарака, като се използват думи с букви, подредени по азбучен ред. Например: “Котаракът е активен и се казва Алекс”. Следващият трябва да продължи: “Котаракът е бърз и се казва Борис” и т.н. който не може да продължи веригата, изгаря и отпада от играта. А който остане последен, получава награда.

- “Да /Не” . Всеки получава по 5 кибритени клечки и си измисля дума. Присъстващите са разделят по двойки. Вторият играч трябва да задава въпроси за да отгатне думата, а първият трябва да отговаря на въпросите без да използва “да” или “не”. Ако някой без да иска поизнесе една от тези думи, той дава на партньора си една от своите клечки. Когато думата се отгатне, партньорите се сменят. Печели този, който запази най-много от собствените клечки.

Купон за приятели.

Можете да изберете варианта на маскарад, но тематичен. Например празник в детската градина. Тогава всички трябва да се облечени като зайчета, мечета, джуджета и т.н. Това облекло несъмнено ще способства за прекрасното настроение на всеки. Направете си снимки, потанцувайте.
Спомнете си любимите ястия от детството. Нека всеки от вас да приготви едно от тях.
Ако “детският вариант” не ви е по вкуса, изберете следното:
- Нова Година в стил диско: блестящи коктейли, музика в стил 80 години и цяла нощ танци.

- Нова Година на Олимп: всички са облечени като древногръцки богове и ядат полулегнали на пода. Културната програма е ролеви игри, основаващи се на древногръцките митове.

- “Най-смелата” Нова Година: облечете най-смелия си тоалет, който може да роди вашата фантазия. Представете си, че сте моделиер (само за една нощ) и участвайте в конкурс. В този случай се препоръчва тайно гласуване. То още повече ще засили емоциите и възбудата!
Добавено на: 2010-11-05
Разглеждания 3707
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design