Как да намалим риска от усложнения на бременността

Добро медицинско наблюдение


Всички бъдещи майки трябва редовно да посещавате лекар, още от  първите признаци на бременността.


Рационално хранене


То дава възможност на всяка бременна жена да изкара една  успешна и приятна бременност и да роди здраво дете.


Физическото състояние


Редовните упражнения ще подобрят дишането, мускулния тонус, еластичността на кожата и следователно ще улеснят бременността и раждането.


Равномерено покачване на теглото


Постепенното, стабилно и умерено увеличаване на теглото може да помогне в  превенцията на  диабет, хипертония, разширени вени, хемороиди и трудно раждане,  причинено от твърде голям плод.

Спирането на цигарите

Трябва да се откажете от пушенето във възможно най-ранен етап от бременността. Това ще намали опасностите пред които са изправени майката и бебето: преждевременно раждане или ниско тегло на бебето. Тук спада и  отказът от  алкохол и …. наркотици!


Профилактика и бързо лечение на инфекциите

Защитете се  от  всички инфекции, които варират от обикновена настинка, инфекции на уринарния тракт и влагалището и завършват  с все по разпространените  инфекции предавани по полов път.  Ако имате симптоми, опитайте се да се излекувате възможно най-бързо с помощта на лекар, който знае, че сте бременна.


Почивка

Нуждата от  почивка по време на бременността е много по-важна от кариерата, особено в случаите  на бременност с висок риск. Имате нужда от повече почивка и  се решете да излезете в   отпуска по майчинство по-рано отколкото е планирано, ако лекарят казва, че се налага. Преждевременното  раждане е по-често при жените, които са работили почти до раждането.
Добавено на: 2010-08-30
Разглеждания 2837
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design