Екстракти от канела ограничават диабета


Участниците в едната група приемали плацебо

Разтворими във вода екстракти от канела могат да ограничат диабета и риска от инфаркт, понижавайки нивата на кръвната захар, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.

Химикът Ричард Андерсън и колегите му от Центъра за изследвания върху храненето в Белтсвил, щата Мериленд, заявиха, че тези екстракти увеличават нивото на антиоксидантите с 13-23 на сто, предаде БТА.

Увеличеното количество на антиоксидантите е свързано с намаляване на кръвната захар. Само допълнителни изследвания ще покажат дали схващането, че хората с наднормено тегло и затлъстелите хора могат да намалят оксидативния стрес чрез консумация на екстракти от канела, за които е доказано, че са сигурни и ефикасни, се казва в комюнике на изследователите.

В рамките на изследването 22-ма участници с наднормено тегло, чиито нива на кръвната захар определят състоянието им като преддиабетно, били разделени на две групи. Участниците в едната група приемали плацебо, а тези в другата - 250 милиграма разтворим във вода екстракт от канела два пъти дневно. Тестове за измерване на кръвната захар и нивата на антиоксидантите били извършени в началото на изследването, а също 6 и 12 седмици по-късно.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of the American College of Nutrition.
Добавено на: 2010-08-31
Разглеждания 3770
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design