Враговете на гърдите ни


Няма жена, която да не си мечтаe за разкошен бюст. Някои по природа са дарени с това богатство, а други с всички възможни средства се опитват да го увеличат или максимално се опитват да съхранят неговата форма.

На състоянието на гърдите влияят много фактори – храненето, начина на живот, кърменето на новородено...

Но при рационален подход и правилна грижа всяка гръд може да изглежда прекрасно.

От какво най-силно страдат гърдите ни

Неудобен сутиен
Ако е прекалено тесен, това затруднява кръвообращението. Прекалено свободния, пък не поддържа добре гърдите, което на свой ред може да доведе до стрии и увисване. Опитните продавачи в магазините за бельо винаги помагат за избора на оптимален вариант, не се притеснявайте да се обръщате към тях за помощ.

Неправилна стойка
Постоянно приведеният гръб не придава привлекателност нито на вас, нито на гърдите ви. Затова се старайте да ходите изправени.

Ултравиолетовите лъчи
Преките слънчеви лъчи подпомагат стареенето на кожата, а заедно с това могат да предизвикат и рак на гърдата. Затова е добре да претеглите отново плюсовете и минусите преди да изложите гърдите си пряко на слънцето. По-добре следи от горнище на бански, отколкото  посещение при лекари впоследствие. Това важи и в случаите, когато посещавате солариум.

Промени в теглото  
При отслабване, всички знаем, че гърдите са едно от местата, които се стопяват първо, и  обратното, при напълняване те нарастват скоростно. Заради такива промени в теглото гърдите могат да станат груби, могат да се образуват стрии и неравности. Внимателно следете за теглото и не злоупотребявайте с диетите.

Гореща вана
За гърдите е противопоказна високата температура –  тя провокира загубата на тонус и отпускането на кожата. Ако сте наистина пристрастена любителка на ваните, то опитайте се да ограничите продължителността им на не повече от 10-15 минути.

Полезни съвети  
Сама по себе си женската гръд не съдържа мускулни тъкани. Тя се поддържа от кожата, която идва от основата на шията. Затова развитието на гръдни мускули и мускули на гърба са единствената възможност да се укрепи бюста с помощта на упражнения.

Плуването, волейбола, тениса – тези спортове тренират конкретните групи мускули.
Дори обикновено упражнение, като сгъване на топка в опънатите ръце може да е от голяма полза.

Помага и вдигането на гирички (лежейки по гръб, вземете във всяка ръка гиричка по 1.5 кг. И ги повдигайте, като ги спускате настрани).

Укрепващите средства за гърдите, които днес пускат много компании, не само правят кожата по-нежна и млада, но и я стягат.

Студеният душ е малко неприятна, но незаменима процедура. Той подобрява кръвообращението, укрепва кръвоносните съдове, прави кожата еластична и опъната.

Пробвайте и с лед – прокарайте кубче лед по гърдите, а после високо до шията. Лифтинг ефектът е осигурен.

Козметичните маски и маслените обвивания активизират обмяната на веществата и подобряват кожата на гърдите. Нанесете дебел слой на кожата до пълното изсъхване. Смесете извара със зехтин и яйце или сметана с мед. Получената маса наложете на  гърдите за 20 минути, след което изплакнете.

И накрая надхитрете природата. С помощта на руж и четчица помогнете на гърдите си да се закръглят. Нанесете тъмен руж между тях, а изпъкналостите, където се докосват отстрани с по-светъл тон.
Добавено на: 2010-10-07
Разглеждания 4147
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design