Домашен фитнес с 4 различни спорта


Core First
Нов вид фитнес, при който на всяко занятие се използват спортни принадлежности – големи топки, гирички и т.н. Тренировката се състои от три 20-минутни блока. Първият – ритмичен – въздейства на сърдечно-съдовата и дихателната система. вторият включва упражнения, последователно въздействащи на различни групи мускули. Третият – отпускащ – се състои от разтягания и дихателни упражнения на фона на спокойна музика. Получава се фитнес 3 в1: натоварване на мускулите, отслабване и укрепване на сърдечно съдовата и дихателната системи. Заедно с това се извайва силуета и се подобрява осанката.


Look and Move
Този комплекс от упражнения се изпълнява в домашни условия. Необходими са килимче, гири, тежести за глезените и диск с описанието на упражненията, адаптирани за всяка жена, независимо от физическата й форма. Оригиналният метод вече добива популярност и желание да се изпробва. Подробно показаните на диска движения помагат за отслабване и тренират мускулите по цялото тяло.


Bosu
Bosu – това е съкращение на английския  Both Side Use (Използване на двете страни). Новият вид фитнес получава своето название в чест на забавния тренажьор  bosu balance trainer (двустранен тренажьор за баланс), напомнящ летяща чиния – пластмасова платформа с диаметър около 63 см, с две дръжки в основата – за удобство при пренасяне, а на нея гумен купол – полусфера с височина примерно 30 см.

В зависимост от начина подготовка и типа натоварване гъвкавостта на купола се увеличава или намалява, посредством вкарването или изкарването на въздух през специално отверстие от страната на платформата. Несложният тренажьор може да се използва и от двете страни полусферата отгоре или отдолу.

Упражненията на неустойчивата повърхност са доста по-ефективни отколкото обичайни силови занятия, защото изпълнявайки едно или друго движение се налага и да запазите равновесие, като задействате малките мускули-стабилизатори.

Bosu освен това напомня и степ-аеробика. Много сходни упражнения, но не и сложни хореографски комбинации, защото ще се наложат допълнителни усилия, които не са предимство в случая.

Peak Pilates
За разлика от класическия пилатес, при който всички упражнения се правят на килимчето, заемайки статични позиции и работейки със собственото си тегло, новото занятие Peak Pilates се практикува с използването на специално кресло (Mve Chair). Неговите възможности са доста по-обширни – може да стегнете мускулите на ръцете, краката и корема така, както може да го ползвате и за силов тренажьор, като регулирате натоварването с помощта на специални педали. Освен това всички занятия се правят на фона на ритмична музика.

Pick Pilates позволява да подобрите осанката, да увеличите силата и подвижността на ставите, а и да се "доберете" до най-дълбоките мускули, които не се натоварват при обичайните тренировки. Ограничения няма, могат да се пробват и начинаещи и напреднали, без значение от нивото на физическа подготовка.
Добавено на: 2010-10-07
Разглеждания 4306
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design