15 секунди за супер коса

Намерих съветите на холивудският мега спец по косите Робърт Ветика (Марая Кери и Дженифър Лопес са сред неговите клиентки) и имам удоволствието да споделя с теб неговите проникновени съвети, изпълнени с мъдрост – това последното не е на шега ;)

Научи се да използваш продукти, които остават върху косата

Те не са толкова популярни, защото много жени се притесняват, че това не е добре за косите им, защото остава върху косъма и е някак си – ами мръсно. Преодолей предразсъдъзите си – тези продукти дават екстра, действат по-дълго и оформят косата.Използвай сух шампоан

Този непопулярен у нас продукт вече настъпва на пазара и е идеален при някои случай – например можеш да го сложиш върху скалпа си да попие мазнината, когато нямаш време за истински доброто й измиване. Той е идеален и за да дадеш малко свежест и лекота на тънката си коса, която се е сплескала бързо – просто го нанеси в корените си и мини с четка по нея.Внимателно с аксесоарите

Ластиците за коса с метални връзки между двата края на ластика изглеждат безобидно, но всъщност те буквално късат косата ти. Ползвай ластици, които са безшевни и милостиви към косата ти.

Още по-внимателно със стилизантите

Когато ползваш нов стилизант – независимо дали мус или гел – напредвай с миши стъпчици. Помни, че винаги можеш да добавиш, но махането не е толкова лесно. Друг трик на мюсю Робърт – нанасяй първо на тила – по този начин дори да прекалиш поне няма да е на най-видимото място. Колкото до лака за коса – първо пръсни на ръцете си.

Не си мий прекалено много косата

Не прекалявай с продуктите и миенето на косата. Дори след фитнес, когато си цялата потна заложи на малко шампоан и много вода. Твърде честото ползване на продукти, особено пък ако го правиш всеки ден, води само до проблеми. Най-добре я мий, когато я почувстваш мръсна, а не по точна схема (къпането в неделя отдавна не е задължително).
Добавено на: 2010-10-25
Разглеждания 4339
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design