Страхотни идеи за вашето самочувствие
Ту го имаме, ту го губим... Самочувствието не е постоянна величина. Ако се намирате в период, в който трябва да освежите егото си, от "Портокал" ви предлагаме няколко идеи, с помощта на които ще бъдете повече от самоуверени и пълни с енергия.. Не спирайте да се усмихвате.
Според много изследвания, когато се усмихвате (дори и да е насила), влияете благоприятно на настроението си. Не вярвате? Когато сте сама, сложете молив хоризонтално между зъбите си. Постойте в тази поза известно време и ще усетите прилив на веселост. След време, когато ви стане тъжно, се сещайте за този трик – със сигурност споменът ще ви накара да се усмихнете.

2. Научете се да приемате комплименти.
Ако някой ви направи комплимент, усмихнете се и благодарете. Нищо повече. Не се впускайте в реплики от рода на: “Не е така...”, “Случи се, без да искам...” и т.н. Не бъдете скромна и не се обяснявайте излишно!

3. Престанете да мрънкате.
Когато хората имат ниска себеоценка, те са склонни да анализират всичко. Нон­стоп. “Ами ако бях направила това... Или трябваше да направя онова...” Спрете! Вземете твърдо решение по въпроса, който ви вълнува, и не се отмятайте от него.
Добавено на: 2010-11-29
Разглеждания 5260
Само регистрирани потребители могат да коментират!
Всички права запазени © Онлайн кафене. Designed by Own design